Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Συμβουλές & Ιδέες

Η ημέρα του γάμου σας είναι αρκετά κοντά και ήδη έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε πως θα στολίσετε το το σπίτι και το δωμάτιο που θα ετοιμαστείτε ως μέλλουσα νύφη. Σίγουρα θέλετε να διαμορφώσετε κάποια spots ώστε ο φωτογράφος σας να έχει επιλογές για τις φωτογραφίες κατά την προετοιμάσια. Σκρολάροντας όμως στα social media, και πόσο μάλλον σε Instagram και Pinterest, οι ιδέες είναι πολλές και οι περισσότερες σας ενθουσιάζουν.

Αυτό όμως που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι ποιες ιδέες ταιριάζουν τόσο στο πατρικό σας όσο και στο δωμάτιο που θα ετοιμαστείτε καθώς και στο concept του γάμου σας. Αν θέλετε, ο στολισμός του σπιτιού να είναι σε παρόμοιο decoration με αυτό του γάμου, τότε θα χρειαστεί να υιοθετήσετε την ίδια χρωματική παλέτα και ίσως κάποια decoration prompts. Ωστόσο είτε επιλέξετε ένα παρόμοιο decoration, είτε κάτι τελείως διαφορετικό, μερικές συμβουλές διακόσμησης διάφορων spots σε κάθε περίπτωση θα σας φανούν χρήσιμες.

 

Διακόσμηση εισόδου

Δημιουργήστε μια μοναδική πρώτη εντύπωση διακοσμώντας την είσοδο του σπιτιού σας ή ακόμα και την αυλή. Επιλέξτε υφάσματα ή runners κατά μήκος της εισόδου, την οποία μπορεί να συμπληρώνουν τα αγαπημένα σας λουλούδια ή ακόμα και κάποια φυτά. Αν ωστόσο δεν έχετε αυλή, μπορείτε να στολίσετε την εξώπορτα με υφάσματα σε nude αποχρώσεις σε συνδυασμό με λευκά υφάσματα, τούλι ή ακόμα και λινάτσα, ειδικά αν ο γάμος είναι boho romantic. Η εξωτερική διακόσμηση όχι μόνο δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για την τελετή του γάμου σας, αλλά κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν τον ενθουσιασμό και την αγάπη μόλις φτάσουν στο σπίτι σας.

Extra Tip : Μπορείτε να διακοσμόσησετε τον εξωτερικό χώρο, τον κήπο ή την αυλή με φωτάκια ή κεριά, δημιουργώντας μία ρομαντική ατμόσφαιρα.

 

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Σίγουρα οι κοντινοί σας φίλοι και συγγενείς, δεν θα λείπουν σε καμία περίπτωση από τις ετοιμάσιες εκείνης της ημέρας. Για αυτό δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερα, από το να τους προσφέρετε ένα αναψυκτικό, ποτό ή ακόμα και κάποια βουτήματα και αλμυρά κεράσματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας “candy bar” τοποθέτωντας στην τραπεζαρία κομψές πιατέλες με τα κεράσματα. Ένα τραπεζομάντηλο σε απαλές αποχρώσεις και ένα βάζο με λουλούδια ή μερικά κεριά θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση της τραπεζαρίας. Αν ωστόσο, η διακόσμηση της τραπεζαρίας θα θέλατε να είναι υπερπαραγωγή, τότε τα centerpieces είναι απαραίτητα για την τραπεζαρία αλλά και για κάθε τραπέζι που υπάρχει στο σαλόνι ή στο καθιστικό. Αναζητήστε στο εμπόριο Centerpieces για μικρά και μεγάλα τραπέζια που θα ολοκληρώσουν το wedding decoration.

 

Διακόσμηση Δωματίου

Η διακόσμηση του δωματίου, στο οποίο θα ετοιμαστείτε ως νύφη, σίγουρα δεν χρειάζεται υπερβολές. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα και λίγα διακοσμητικά στοιχεία, καθώς εσείς και το νυφικό, είναι που θα μαγνητίσετε τα βλέμματα. Τα αγαπημένα σας λουλούδια και κάποια λευκά μπαλόνια φαντάζουν ιδανικά για το δωμάτιο που θα ετοιμάζεστε. Ο φωτισμός ωστόσο είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δώσετε σημασία καθώς σε αυτό το δωμάτιο σίγουρα θα γίνει Photo shooting. Φροντίστε να έχετε κουρτίνες με ελαφρύα ή μεσαία συσκότιση ώστε να μπαίνει και φυσικό φως στο δωμάτιο. Αν το δωμάτιο δεν είναι αρκετά φωτεινό, προτιμήστε κάποιο φωτιστικό με ζεστό φως. Μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσει το photo shooting να κάνετε ένα τεστ με τον φωτογράφο σας για να είστε σίγουροι και για τον σωστό φωτισμό των φωτογραφιών!

 

Διακόσμηση Μπαλκονιού

Αν το μπαλκόνι σας ήδη έχει κάποια φυτά ή λουλούδια, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός στολισμός στα κάγκελα με τούλι ή πανιά σε λευκή απόχρωση. Οι υφασμάτινοι λευκοί φιόγκοι επίσης είναι μία διακοσμητική ιδέα η οποία δημιουργεί μία πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης κάποια κρεμαστά διακοσμητικά ή χάρτινες μπάλες δημιουργώντας ένα extra spot φωτογραφιών! Μη διστάσετε να διακοσμήσετε και με κορδέλες στα χρώματα της φύσης ώστε να ταιριάζουν με τα φυτά του μπαλκονιού.

 

Με προσοχή στη λεπτομέρεια και χωρίς υπερβολές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μαγική και οικεία ατμόσφαιρα στο σπίτι σας για την ημέρα του γάμου σας. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον διακοσμητή ή τον wedding planner, οι οποίοι σίγουρα θα σας δώσουν ιδέες για το decoration του σπιτιού, βασισμένες στο decoration για τη δεξίωση του γάμου! Δημιουργήστε μία όμορφη ατμόσφαιρα που σας ταιριάζει στο σπίτι που θα ετοιμαστείτε ως νύφη, στην οποία θα αισθάνεστε άνετα and enjoy your day!