Στολισμός γάμου

Τι διακόσμηση γάμου να επιλέξω

Οι πρώτες ετοιμασίες για το γάμο έχουν αρχίσει και η επιλογή της ημερομηνίας, της εκκλησίας και του κτήματος έχει γίνει ήδη. Το θέμα και το στυλ του γάμου μπορεί να είναι αυτό που ακόμα δεν έχεις βρει ακόμα και βρίσκεσαι στο στάδιο της αναζήτησης. Σίγουρα σκέφτεσαι decorations από γάμους που είχες παρευρεθεί στο παρελθόν ενώ παράλληλα αναζητάς στο Instagram και στο Pinterest ιδέες για τη διακόσμηση και τον στολισμό του δικού σου γάμου!

Το μόνο σίγουρo είναι πως σου περνάνε διάφορα από το μυαλό και είσαι μπερδεμένη καθώς τα wedding decoration concepts είναι πολλά και αρκετά από αυτά σε ενθουσιάζουν. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σας βοηθήσουν στο να επιλέξετε στολισμό.

 

Χρωματική παλέτα

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του γάμου καθώς η χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε, θα διαμορφώσει τόσο τον στολισμό του κτήματος, της εκκλησίας αλλά και των τραπεζιών. Είτε προτιμάτε απαλά παστέλ χρώματα είτε τολμηρές και ζωντανές αποχρώσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενσωματώστε τα χρώματα που θα επιλέξετε σε κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης για παράδειγμα από τα τραπεζομάντιλα μέχρι και τα λουλούδια. Μην ξεχνάς πως η εναρμόνιση των χρωμάτων σε όλο το χώρο θα δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα τόσο για εσάς τους ίδιους όσο και για τους καλεσμένους.

 

Ανθοσυνθέσεις

Τα λουλούδια είναι συνώνυμα των γάμων προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας τόσο στην εκκλησία όσο και στον στολισμό του χώρου της δεξίωσης. Σίγουρα  από τις ανθοσυνθέσεις δεν πρέπει να λείπουν τα αγαπημένα σου λουλούδια που θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα βλέποντας τους χώρους διακοσμημένους με αυτά. Αν η χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει είναι έντονη, τα λουλούδια που θα επιλέξεις να στολίσουν όλη την τελετή και τη δεξίωση προτείνουμε να είναι σε ουδέτερες αποχρώσεις ή το αντίστροφο. Μοναδικά λουλούδια όπως παιώνιες ή ντάλιες μπορούν να διακοσμούν μικρά spots δημιουργώντας μία ρομαντική ατμόσφαιρα.

 

Φωτισμός

Η επιλογή του φωτισμού είναι σημαντική κυρίως γαι τη δεξίωση του γάμου καθώς αναλόγως τον φωτισμό που θα επιλέξεις μπορεί να δημιουργήσει μία ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Οι επιλογές για φωτισμό είναι πολλές από φαναράκια ή κεριά μέχρι και μικρα κίτρινα λαμπάκια ώστε να μετατρέψεις τον χώρο του γάμου όπως τον έχετε φανταστεί με τον σύντροφό σου. Μην ξεχνάς πως μπορείς να συμβουλευτείς τόσο το κτήμα γάμου για τον φωτισμό όσο και να αναζητήσεις ιδέες φωτισμού στο Pinterest.

 

Decoration Details

Σίγουρα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο στολισμό του γάμου και πολλές φορές είναι αυτές που ολοκληρώνουν το wedding decoration concept. Αφού αποφασίσετε την χρωματική παλέτα, τα λουλούδια καθώς και τον φωτισμό του χώρου, ολοκληρώστε το concept που έχετε επιλέξει με μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες στην εκκλησία ή στον χώρο της δεξίωσης. Αυτές οι διακοσμητικές λεπτομέρειες μπορεί να είναι προσωποιποιήμενες όπως μονογράμματα με τα αρχικά σας είτε διακοσμητικά που εμπλουτίζουν το concept. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε υπερβολές και επιλέξτε step by step τις μικρές λεπτομέρειες. Εξάλλου, decoration details μπορούν να προστεθούν ανά πάσα στιγμή!