Πως να επιλέξω το ιδανικό κτήμα γάμου

Η οργάνωση και ο σχεδιασμός του γάμου σας αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, πόσο μάλλον αν τον έχετε αναλάβει εσείς προσωπικά χωρίς τη βοήθεια κάποιου wedding planner. Φυσικά η επιλογή του κατάλληλου κτήματος γάμου στην Αττική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες οργάνωσης του γάμου, καθώς αποτελεί τη βάση τόσο για το decoration όσο για το στυλ του γάμου που θα επιλέξετε. Αν για παράδειγμα το κτήμα γάμου διαθέτει εκκλησάκι, τότε οι καλεσμένοι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν τοποθεσία αλλά αντιθέτως θα είναι πιο άνετο το να παραμείνουν στον ίδιο χώρο τόσο για αυτούς όσο και για εσάς. Είναι αρκετά συχνό κάποιο από τα κτήματα γάμου που έχετε επισκεφθεί να φαντάζει το τέλειο για εσάς αλλά να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Προτού λοιπόν κάνετε book το κτήμα για τη δεξίωση του γάμου που έχετε ονειρευτεί, χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας τους παρακάτω παράγοντες.  

 

Χωρητικότητα Καλεσμένων

 Η χωρητικότητα του κτήματος είτε στον εξωτερικό χώρο είτε σε κάποια εσωτερική αίθουσα είναι ίσως ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες επιλογής κτήματος καθώς επηρεάζει την άνεση αλλά και την γενικότερη εμπειρία των καλεσμένων. Για αρχή, προσδιορίστε πόσοι άνθρωποι μπορούν να φιλοξενηθούν στο κτήμα και ελέγξτε εάν η χωρητικότητα ταιριάζει με τον αναμενόμενο αριθμό των καλεσμένων σας. Σε καμία περίπτωση οι καλεσμένοι σας δεν πρέπει να είναι ένας οριακός αριθμός με αυτόν που μπορεί να φιλοξενήσει το κτήμα.

 

Τοποθεσία

H τοποθεσία επίσης είναι εξίσου σημαντική και ίσως χρειάζεται να δώσετε περισσότερη προσοχή από όσο χρειάζεται καθώς οι περισσότεροι καλεσμένοι σας καλό θα ήταν να έχουν εύκολη πρόσβαση. Μία εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία, δίνει στους καλεσμένους την αίσθηση πως δεν δυσκολεύτηκαν να έρθουν στο κτήμα γάμου και κάτι τέτοιο φυσικά λειτουργεί θετικά στην όλη εντύπωση που αφήνει η δεξίωση του γάμου στους καλεσμένους. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η τοποθεσία ως παράγοντας δεν θα πρέπει να λειτουργεί μεμονωμένα για την επιλογή του κτήματος γάμου αλλά συνδυαστικά με άλλους παράγοντες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

 

Πολιτική Ακύρωσης & Πληρωμών

Προτού συμφωνήσετε με το κτήμα γάμου, είναι πολύ σημαντικό να διαβάστε προσεκτικά τις πολιτικές του σχετικά με την πληρωμή, τις παροχές αλλά τις ακυρώσεις ανάλογα με το χρονικό διάστημα, αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς ημερομήνιας ή ακόμα και επιστροφής μερικού ή ολόκληρου του χρηματικού ποσού. Οι παραπάνω καθώς και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές να τις γνωρίζετε ώστε να είστε σίγουροι τι θα πρέπει να κάνετε αλλά και να περιμένετε σε κάθε περίπτωση.

 

 Αίθουσα Εκδηλώσεων & Εγκατάστασεις

Σίγουρα αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ο χώρος που θα γίνει η δεξίωση του γάμου, είτε αυτός είναι κάποιος ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο εξωτερικό του κτήματος για παράδειγμα με πισίνα είτε κάποια εσωτερική αίθουσα εκδηλώσεων. Χρειάζεται να ελέγξετε τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό καθώς σε περίπτωση βροχής, να υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθείτε στο εσωτερικό αν ο γάμος γίνεται σε εξωτερικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να δείτε και τους υπόλοιπους χώρους όπως είναι ο χώρος υποδοχής ή το bar, η εκκλησία, οι τουαλέτες ακόμα και η κουζίνα ώστε να είστε σίγουροι πως υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

 

Κριτικές

Διαβάστε κριτικές στα social media, μιλήστε με προηγούμενους νεόνυμφους και ενημερωθείτε για την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο κτήμα γάμου. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, οι οποίες παρουσιάζουν τα κτήματα γάμου και μπορείτε να βρείτε και κριτικές πελατών. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε και τους κοντίνους σας φίλους ή συγγενείς αν έχουν παρευρεθεί σε κάποια εκδήλωση στο συγκεκριμένο κτήμα και ποια είναι η εντύπωση που τους άφησε τόσο σαν χώρος όσο και σαν εξυπηρέτηση ή σχετικά με το φαγητό.  Οι θετικές κριτικές συνήθως είναι μία πολύ καλή ένδειξη ώστε να καταλήξετε σε αυτό το κτήμα.

 

Personal Details

Βεβαιωθείτε ότι το κτήμα επιτρέπει την προσθήκη personal details ή κάποιων μικρών παρεμβάσεων στο στήσιμο του χώρου ή στη διακόσμηση. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό για να μπορείτε να προσαρμόσετε τον χώρο σύμφωνα με όσα έχετε ονειρευτεί και φανταστεί για την ημέρα εκείνη. Δημιουργήστε μία αξέχαστη εμπείρια στο κτήμα γάμου που θα επιλέξετε τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την ξενάγηση στο κτήμα γάμου «Κρωπίας Γη» και φτιάξτε το δικό σας παραμύθι!