Οργάνωση Γάμου σε 3 μήνες

Η οργάνωση του γάμου σε μικρό χρονικό διάστημα σίγουρα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον αν σκοπεύεις με τον σύντροφό σου να κάνετε πραγματικότητα όλα όσα έχει ονειρευτεί σε μόλις τρεις μήνες. Παρακάτω θα βρεις μερικά βήματα για την τέλεια οργάνωση της δεξίωσης γάμου!

 

Κτήμα γάμου

Αν μπορούμε να σου δώσουμε μια μικρή συμβουλή, όταν σχεδιάζεις την δική σου ξεχωριστή ημέρα, είναι καλύτερο να ξεκινήσεις από το κτήμα γάμου. Επιλέγοντας το ιδανικό κτήμα γάμου και λαμβάνοντας υπόψη σου τον αριθμό των καλεσμένων, θα μπορέσεις να προχωρήσεις και με τις υπόλοιπες ετοιμασίες όπως είναι το catering ή η διακόσμηση. Η έρευνα για το κτήμα γάμου που θα φιλοξενήσει την αγάπη σου είναι πιο πολύπλοκη από ότι φαντάζεσαι και για αυτό φρόντισε πρώτα να έχετε θέσει μαζί με τον σύντροφό σου κάποια standards. Για παράδειγμα το κτήμα γάμου που θα επιλέξετε να έχει εκκλησάκι ή να έχει εξωτερικό χώρο για τη δεξίσωση γάμου.

Οι προσκλήσεις & RSVPs

Μόλις τακτοποιήσετε το wedding venue, στείλτε αμέσως τα προσκλητήρια και επιλέξτε ένα έμπιστο άτομο για να παρακολουθεί τη λίστα καλεσμένων και όσων θα παρευρεθούν. Αν ωστόσο προτιμάτε μία πιο σύγχρονη & αυτοματοποιημένη διαδικασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα digital προσκλητήριο όπου οι καλεσμένοι σας μπορούν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους.  

Νυφικό & Κοστούμι

Μην ξεχνάς πως εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της βραδιάς και σίγουρα η λάμψη του νυφικού που θα επιλέξεις, θα απογειώσει την ευτυχία σας! Μην χάνεις χρόνο και ξεκίνα να ψάχνεις το ιδανικό νυφικό για εσένα καθώς μπορεί να χρειαστείς παραπάνω χρόνο από όσο πιστεύεις. Η επιλογή του νυφικου φορέματος καθώς και του γαμπριάτικου κοστουμιού θα πρέπει να ταιριάζει με το θέμα γάμου που θα επιλέξετε ώστε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Decoration & Party

Κάθε γάμος είναι ένα τεράστιο party & από ένα σωστό party δεν πρέπει να λείπουν η καλή μουσική, το catering, η διακόσμηση καθώς και ο φωτογράφος που θα απαθανατίσει την κάθε στιγμή. Ξεκινήστε από την επιλογή του wedding decoration καθώς και των λουλουδιών που θα στολίσουν τον χώρο της δεξίωσης. Προτού απευθυνθείτε σε κάποιον διακοσμητή ή κάποιον dj, βεβαιωθείτε πως δεν συμπεριλαμβάνονται στις παροχές του κτήματος που έχετε επιλέξει.

 

2 μήνες πριν το γάμο

Ίσως οι πιο βασικές από τις προτεραιότητες έχουν σχεδόν τακτοποιηθεία και πλέον είναι η ώρα να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την ημέρα του γάμου σας μοναδική.

Catering

Σίγουρα όχι και μία τόσο απλή απόφαση. Για να επιλέξετε το catering του γάμου, χρειάζεται να γνωρίσετε κατά προσέγγιση τον αριθμό των καλεσμένων που θα παρευρεθούν στη δεξίωση του γάμου καθώς οι τιμές ανά άτομο διαφέρουν. Μάλιστα, χρειάζεται να λάβετε υπόψη μας τις διατροφικές συνήθειες & ιδιαιτερότητες των καλεσμένων σας ώστε να υπάρχουν επιλογές για όλους.  Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα υπάρχει μπουφέ, ατομικές μερίδες ή πιατέλες και πως αυτά θα σερβίρονται στους καλεσμένους.

Προτού αποφασίσετε για τα party drinks και τα wedding cocktails, θα πρέπει να συζητήσετε με το κτήμα γάμου αν υπάρχει μπαρ και πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε. Ακόμα και αν δεν υπάρχει, σίγουρα το να ενοικιάσετε ένα van bar που θα δώσει μία διαφορετική νότα στη δεξίωση, είναι πάντα μία safe επιλογή.

Last but not least:

  • Άδειες Γάμου
  • Προγραμματίστε και απολαύστε το bachelorette και το bachelors που θα οργανώσουν για εσάς οι κουμπάροι και οι φίλοι σας
  • Επιλογή παπουτσιών, κοσμημάτων & αξεσουάρ
  • Νυφικό Μακιγιάζ & Μαλλιά

 

1 μήνα πριν το γάμο

Πλέον είστε στη τελική ευθεία και ο γάμος πλησιάζει αλλά έχετε ακόμα χρόνο να τακτοποιήσετε μικροπράγματα, όπως:

  • Λίστα δώρων
  • Οργάνωση Τραπεζιών
  • Προετοιμασία plan B σε περίπτωση κακοκαιρίας
  • Playlist Δεξίωσης & Wedding Party
  • Photo Ideas

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως τόσο το κτήμα γάμου όσο και οι συνεργάτες που έχετε επιλέξει όπως είναι ο φωτογράφος, το catering κλπ διαθέτουν εμπειρία ώστε να αντιμετωπίσετε μαζί κάθε ατυχία!

 

1 εβδομάδα πριν το γάμο

Η ξεχωριστή αυτή ημέρα είναι πιο κοντά από ποτέ και ο ενθουσιασμός θα πρέπει να έχει αρχίσει να κορυφώνεται. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα παρακάτω:

  • Τελευταία δοκιμή νυφικού & γαμπριάτικου κοστουμιού
  • Μπομπονιέρες & Λίστα καλεσμένων
  • Pre wedding Party
  • Προετοιμασία Νυφικού Emergency Kit
  • Ξεκούραση

Η οργάνωση του γάμου σας σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να φαντάζει περίπλοκη αλλά το σημαντικό είναι να παραμείνετε και οι δύο ψύχραιμοι και, κυρίως, να θυμάστε ότι τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας είναι δίπλα σας για να σας γιορτάσουν αλλά και να το απολαύσετε!