Οργάνωση Γάμου

Πως να οργανώσετε μόνοι σας το γάμο των ονείρων σας

Η πολυπόθητη πρόταση γάμου που πάντα ονειρευόσουν και το «Yes, I do» που φανταζόσουν να πεις, έχει γίνει ήδη πραγματικότητα! Μη χάνεις χρόνο λοιπόν και ξεκίνα μαζί με τον συντρόφο σου να οργανώνετε τη δική σας ξεχωριστή μέρα με κάθε λεπτομέρεια και όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί!

Classic, boho, traditional ή just simple μπορεί να είναι η δική σας μέρα ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις σας. Πρώτα όμως χρειάζεται να ξεκινήσετε από τα βασικά και αυτά δεν είναι άλλα από την ημερομηνία γάμου, την εκκλησία, το κτήμα γάμου αλλά και τους κουμπάρους. Σίγουρα για όλα τα παραπάνω χρειάζονται ώρες συζήτησης και έρευνας ώστε να καταλήξετε σε κοινές αποφάσεις. Βρείτε κάποιες ημερομηνίες και όχι μόνο μία ώστε να έχετε εναλλακτικές για το μυστήριο αλλά και το κτήμα γάμου. Με βάση την ημερομήνια θα μπορείτε στη συνέχεια να κλείσετε την εκκλησία όπου θα γίνει το μυστήριο και στη συνεχεια το κτήμα γάμου.

Κτήμα Γάμου

Σίγουρα το κτήμα γάμου δεν είναι απλή υπόθεση αφού θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες, όπως την τοποθεσία, αν υπάρχει εκκλησία στο κτήμα γάμου, την χωρητικότητα για τους καλεσμένους καθώς και τις extra παροχές όπως η πισίνα ή το catering. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό που έχετε φανταστεί καθώς είναι η δική σας μέρα και μπορείτε να την δημιουργήσετε όπως την έχετε ονειρευτεί! 

Κουμπάροι

Φυσικά, οι κουμπάροι σε κάθε γάμο έχουν ξεχωριστή θέση αφού μαζί τους υπάρχει ένα παραπάνω δέσιμο. Μη διστάσετε σε κάθε περίπτωση να οργανώσετε μαζί τους για παράδειγμα τα τραπέζια του γάμου ή τη λίστα των καλεσμένων, τη διακόσμηση ή ακόμα το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι αντίστοιχα. Οι κουμπάροι είναι αυτοί που θα είναι δίπλα σας από την αρχή της προετοιμασίας του γάμου έως το τέλος. Trust them!

Καλεσμένοι

Η λίστα των καλεσμένων και η οργάνωσή τους ίσως είναι από τα πιο απαιτητικά ζητήματα ενός γάμου. Συζητήστε γαι τους καλεσμένους σας και αν ο γάμος σας θα είναι σε ανοιχτό ή κλειστό κύκλο. Προσπαθήστε με τον σύντροφο σας να κάνετε ένα αρχικό ξεκαθάρισμα με το ποιοι καλεσμένοι δεν θα καταφέρουν να έρθουν και ένα μήνα πριν από το γάμο, πριν την τελική ευθεία κάντε το τελευταίο reminder για επιβεβαιώσεις και ακυρώσεις. Σίγουρα θα υπάρχουν και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, τις οποίες δεν μπορείτε να αποφύγετε, όμως το να γνωρίζετε σε μεγάλο βαθμό τη λίστα των καλεσμένων θα σας βοηθήσει στην οργάνωση των τραπεζιών στη δεξίωση του γάμου, στις μπομπονιέρες καθώς και το μενού.

Η οργάνωση του γάμου δεν είναι απλή υπόθεση αλλά να είστε σίγουροι, εσύ και ο σύντροφός σου πως με τη βοήθεια των κουμπάρων και των δικών σας ανθρώπων, θα μοιάζει ευκολότερη. Σίγουρα η λίστα οργάνωσης του γάμου περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από όλα τα παραπάνω αλλά από τα βασικότερα και αυτά που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε σε λεπτομέρειες της οργάνωσης του γάμου είναι τόσο το κτήμα γάμου και οι κουμπάροι όσο και οι καλεσμένοι. Μην ξεχνάτε πως η οργάνωση του γάμου σας είναι μια ευχάριστη εμπειρία με τους δικούς σας ανθρώπους για να διοργανώσετε την τέλεια ημέρα γάμου!