Λουλούδια Γάμου : Πως να επιλέξω τα κατάλληλα;

Τόσο το decoration του γάμου όσο και τα λουλούδια που θα στολίσουν την εκκλησία αλλά και το κτήμα γάμου, τα τραπέζια των καλεσμένων και το νυφικό τραπέζι είναι αυτά που διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα της τελετής και της δεξίωσης, προσθέτοντας φυσικά τη δικιά σας πινελιά. Η επιλογή των λουλουδιών και του ανθοστολισμού σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς συμπληρώνουν ως διακοσμητικές λεπτομέρειες τον χώρο της εκκλησίας και της δεξίωσης γάμου.

Προτού αποφασίσετε όμως ποια είναι τα λουλούδια που θα επιλέξετε για τη δική σας μέρα, χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας μερικούς παράγοντες.

 

Αισθητική της εκκλησίας

Πριν από την επιλογή των λουλουδιών, αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να παρατηρήσετε την αρχιτεκτονική και τα αισθητικά χαρακτηριστικά της εκκλησίας. Αν πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό με ψηλά ταβάνια και περίτεχνες λεπτομέρειες ή για ένα γραφικό παρεκκλήσι με μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, τότε το στυλ της εκκλησίας θα πρέπει να καθοδηγεί την επιλογή των λουλουδιών σας για να δημιουργήσετε μια συνεκτική και αρμονική ατμόσφαιρα.

 

Χρωματική παλέτα

Αν έχετε ήδη επιλέξει την χρωματική παλέτα του γάμου σας, επιλέξτε λουλούδια που συμπληρώνουν ή ταιριάζουν με την χρωματική παλέτα. Απαλά παστέλ χρώματα όπως το ροζ, η λεβάντα και το ιβουάρ είναι διαχρονικές επιλογές που συχνά ταιριάζουν υπέροχα σε εκκλησιαστικούς χώρους, αποπνέοντας μια αίσθηση αγνότητας και ρομαντισμού. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον διακοσμητή σας ή ακόμα και τον wedding planner για την καλύτερη επιλογή!

 

Άρωμα

Το διακριτικό άρωμα των λουλουδιών που θα στολίσουν την εκκλησία, καθώς πρόκειται για κλειστό χώρο, σίγουρα θα δημιουργήσει μία ευχάριστη εμπειρία στους καλεσμένους. Ωστόσο, προσέξτε τα έντονα αρώματα που μπορεί να κατακλύσουν τον περιορισμένο χώρο μιας εκκλησίας. Επιλέξτε ελαφρά αρωματισμένα άνθη, όπως κρίνα, τριαντάφυλλα ή ορτανσίες, για να προσθέσετε ένα λεπτό και ευχάριστο άρωμα χωρίς να είναι υπερβολικό ή αποπνυκτικό τόσο για τους καλεσμένους όσο και για εσάς τους ίδιους.

 

Εποχιακά άνθη

Η επιλογή λουλουδιών που ανθίζουν την εποχή του γάμου σας όχι μόνο εξασφαλίζει φρεσκάδα αλλά σας επιτρέπει επίσης να αναδείξετε την ομορφιά της τρέχουσας εποχής. Οι ανοιξιάτικοι γάμοι μπορεί να περιλαμβάνουν τουλίπες, νάρκισσους και άνθη κερασιάς, ενώ οι καλοκαιρινές τελετές μπορούν να ενσωματώσουν παιώνιες, τριαντάφυλλα και ορτανσίες. Οι φθινοπωρινοί γάμοι επωφελούνται από τις πλούσιες αποχρώσεις των ηλιοτρόπιων και των φθινοπωρινών φύλλων, ενώ οι χειμερινές δεξιώσεις μπορούν να διακοσμηθούν με αμαρυλλίδες, κουκουνάρια και αειθαλή κλαδιά.

 

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η επιλογή σας στα λουλούδια που θα στολίσουν την εκκλησία αλλά και τον χώρο για τη δεξίωση γάμου, φροντίστε συμπληρώνουν αρμονικά τους χώρους και να ακολουθούν τη χρωματική σας παλέτα.