Το ιδανικό μενού γάμου

Η επιλογή του ιδανικού γαμήλιου μενού σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση! Ο σωστός συνδυασμός γεύσεων, η ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και η αισθητική παρουσίαση των πιάτων μπορούν να απογειώσουν την δεξίωση γάμου καθώς η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά τόσο για το ζευγάρι όσο και για τους καλεσμένους του.

Η εξαιρετική ποιότητα στις πρώτες ύλες, τα φρέσκα υλικά καθώς και τα υλικά εποχής σε συνδυασμό με την πρωτοτυπία και φαντασία θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που έχετε ονειρευτεί για τη δική σας ημέρα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως την ημέρα του γάμου σας:

 

Διατροφικές προτιμήσεις καλεσμένων & αλλεργίες

Ένα από τα πρώτα – και ίσως πιο σημαντικά -  βήματα για τη δημιουργία ενός γαμήλιου μενού είναι να λάβετε υπόψη σας τις διατροφικές προτιμήσεις των καλεσμένων σας. Βεβαιωθείτε πως το μενού σας περιλαμβάνει επιλογές για χορτοφάγους, χορτοφάγους καθώς για  άτομα με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες. Συμβουλευτείτε τον υπεύθυνο τροφοδοσίας σας για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο μενού που να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές γεύσεις και ανάγκες με ένα εύρος επιλογών.

 

Ισορροπία πιάτων

Ένα ισορροπημένο μενού γάμου περιλαμβάνει ένα μείγμα ορεκτικών, κύριων πιάτων και γλυκών. Ξεκινήστε τη δεξίωση του γάμου με ένα welcome drink και συνεχίστε με ελαφριά και γευστικά ορεκτικά που ανοίγουν την όρεξη. Προχωρήστε σε μια ποικίλη επιλογή κύριων πιάτων, προσφέροντας επιλογές τόσο για τους λάτρεις του κρέατος όσο και για τους χορτοφάγους. Ολοκληρώστε το γαστρονομικό ταξίδι με μια επιλογή από απολαυστικά επιδόρπια και γλυκά, δημιουργώντας ένα candy bar που θα είναι γεμάτο από γλυκιές λιχουδιές.

Εxtra tip : Φροντίστε επίσης για το after menu αφού κατά τη διάρκεια της δεξίωσης σίγουρα οι καλεσμένοι σας θα θελήσουν να φάνε κατά τη διάρκεια του party. Το finger food όπως mini hot dog ή mini burgers, θα το εκτιμήσουν σε κάθε περίπτωση οι καλεσμένοι σας.

 

Ταιριάξτε το μενού με το θέμα του γάμου 

Το μενού θα πρέπει να συμπληρώνει το θέμα και το στυλ του γάμου σας. Είτε διοργανώνετε μια επίσημη βραδινή δεξίωση γάμου είτε έναν boho style γάμο, το φαγητό θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα που έχτε ονειρευτεί. Για έναν κλασικό γάμο, σκεφτείτε διαχρονικά πιάτα όπως φιλέτο μινιόν ή ψαρονέφρι. Αν θέλετε να έχετε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα – όπως σε έναν boho γάμο, επιλέξτε ένα μπουφέ με μια ποικιλία πιάτων που θα ταιριάζει σε διαφορετικά γούστα.

 

Παραδοσιακά & τοπικά εδέσματα

Η προσθήκη παραδοσιακών και τοπικών πρώτων υλών και εδεσμάτων στο μενού της δεξίωσης είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τους καλεσμένους. Αν είστε λάτρης των τυριών για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε πλατώ τυριών  σε συνδυασμό με αλλαντικά από διάφορες περιόχες. Μάλιστα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με διάφορες ποικιλίες ελιών, παξιμαδιών ή σε κριτσίνια. Πρόκειται για μια μοναδική πινελιά στο μενού του γάμου σας, που θα σας μείνει αξέχαστη. Όπως και να έχει, συμβουλευτείτε το catering ή τον chef ώστε να είστε σίγουροι πως τα παραδοσιακά εδέσματα ταιριάζουν με το υπόλοιπο μενού.

 

Keep it simple καθώς αυτό που κυρίως μετράει στο φαγητό είναι η ποιότητα. Δημιουργώντας ένα ισορροπημένο μενού που ανταποκρίνεται στις γεύσεις εξυπηρετεί διάφορες διατροφικές ανάγκες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν το φαγητό την ξεχωριστή αυτή ημέρα για εσάς.